buro-rijk-maureen-hoekstra
Foto: Luciënne Fotografie

Mijn motto: Denk met je hart en voel met je hoofd!

Buro Rijk is Maureen Hoekstra, oprichter en eigenaar, gelukkig getrouwd en we hebben twee kinderen. Ik ben geboren in Leidschendam. Ik heb gestudeerd in Den Bosch en Breda. Na mijn afronding van mijn studie Personeelsmanagement, ben ik als Personeelsfunctionaris gestart. Kort daarna ging ik werken voor Centrum voor de Kunsten als Workshopcoördinator en na 11 jaar daar gewerkt te hebben, kreeg ik een aanbod bij het Loopbaancentrum als Inhuurcoördinator, waar ik met behulp van een Loopbaancoach mijn zingeving in werk heb gevonden. In 2016 heb ik de studie Studiekeuzecoaching afgerond en in 2017 de post-HBO Loopbaancoaching. Sindsdien doe ik dus wat echt bij me past: zelfstandig ondernemen als Studiekeuze- en Loopbaancoach.

Daar was een zoektocht voor nodig, om te ontdekken, met een heleboel reflectie.

Ik heb qua werk veel strubbelingen gehad, wat me onzeker maakte, omdat ik uit veel van de banen die ik heb gehad, geen voldoening vond en deze pasten niet bij mijn ‘eigen ik’. Ik heb gekozen om mijn hart te volgen en te zijn en te accepteren wie ik ben. Daar was een zoektocht voor nodig, om te ontdekken, met een heleboel reflectie. Ik kan er nu op vertrouwen dat de kracht in mezelf zit. Ik heb durven kijken in de spiegel ‘wie ik ben’. Daar was moed en durf voor nodig, maar het heeft me geleerd te worden ‘wie ik ben’ en ‘wil zijn’. En nu ervaar ik des temeer hoe het is om te werken wat wel bij me past en me voldoening geeft.

maar het gevoel hebben dat ze zelf aan het roer staan en de regie hebben.

Ik heb een enorm verlangen om bij ieder mens (van jong tot oud) het aanwezige talent te laten ontdekken en te laten ontwaken, waardoor ieder zijn persoonlijk geluk en succes kan bereiken voor de langere duur.
Mensen helpen gelukkiger in het leven te staan; bewuster te maken van hun gedachten, zodat ze niet zo geleefd worden, maar het gevoel hebben dat ze zelf aan het roer staan en de regie hebben.

Ik wil mensen in beweging brengen op weg naar zichzelf, mensen helpen in hun zoektocht naar hun ‘ware ik’ en een bijdrage te kunnen leveren aan het vinden van een leuke studie en/of baan. Ik doe dit door te kijken én te luisteren naar de mens met mijn hart. Het bieden van inzicht doe ik vanuit helderheid, eerlijkheid en vertrouwen. Ik wil transparant zijn door een omgeving te creëren waarin iedereen in gelijkwaardigheid op zijn plek komt te staan, vanuit innerlijke gecentreerdheid, alertheid en een oordeelvrije en bewuste houding.

“Denk met je hart en voel met je hoofd!”